Onderhoudsinspecties

Skyframes Onderhoudsinspecties

Skyframes is gespecialiseerd in het uitvoeren van inspecties op grote hoogte. Het grote voordeel van inspecties met behulp van multicopters is het sterk gereduceerde veiligheidsrisico en de snelheid waarmee de inspecties uitgevoerd kunnen worden. Het is niet meer noodzakelijk om hoge installaties en bouwwerken te beklimmen en gevaarlijke manoeuvres te maken om de benodigde data te verzamelen. Met behulp van ultra-HD camera’s en geavanceerde camera stabilisatie mechanismes kan precieze data verzameld worden. Met gespecialiseerde software creëert ons team overzichtelijke modellen en rapporten uit de verzamelde data. Onze klanten hebben toegang tot deze modellen en rapporten op ons eigen cloud-platform. Deze online database maakt het mogelijk voor bedrijven om efficiënt onderhoud te plannen waardoor zowel tijd als geld wordt bespaard.

 

 

Windturbine rotorblad inspectie

Rotorblad inspecties uitgevoerd door Skyframes zijn tot wel 8 keer sneller en een stuk veiliger dan de conventionele methode. We fotograferen het rotorblad met een hoge resolutie camera uitgerust met een laser systeem. Op deze manier kunnen wij de locatie en afmetingen van de schade meten. Via onze 1080p video verbinding kunnen wij live mee kijken tijdens de vlucht. Na de inspectie zal word er een rapport geleverd aan de klant met daarin alle benodigde informatie. Alle rapporten zijn tevens toegankelijk voor onze klanten in ons eigen cloud-platform. Door regelmatig deze snelle inspecties uit te voeren  kan de hoeveelheid fysiek onderhoud tot een minimum worden beperkt en kosten bespaard worden.

Geo-data inwinning

Naast de inspectie van windturbines gebruikt Skyframes zijn drones ook voor het maken van 3D digitale terrein modellen. Deze digitale terreinmodellen (in het kort DTM’s) bestaan, afhankelijk van de oppervlakte van het in te meten gebied, uit miljoenen punten met een X, Y en Z-coördinaat. Gecombineerd vormen deze punten een 3d model waarin volumes en afstanden te meten zijn. Onder normale omstandigheden bereiken wij een nauwkeurigheid van 2cm.Tijdens deze inspectie maakt onze drone foto’s met een zekere overlap waaruit de datapunten worden berekend. Hiermee zijn we in staat om een gebied van 1 km^2 per dag in kaart te brengen. Onze DTM’s zijn natuurlijk ook nuttig om voortang van projecten vast te leggen bijvoorbeeld in de vorm van een orthomosaic kaart.

Toepassingen:

Toepassingen kunnen worden gevonden in natuurbeheer, bouwplaats management, maar natuurlijk ook in het meten van volumes en oppervlaktes van bijvoorbeeld grondstoffen.

Kort samengevat:

  • Nauwkeurigheid: 2cm
  • Tijdsduur: 1 km^2/dag

We doen nog meer!

Wij zijn ervan overtuigd dat er nog veel meer mogelijkheden liggen in de technische markt op het gebied van multicopter services. Skyframes gaat graag met u de uitdaging aan om nieuwe inspectie doeleinden te verkennen.

Contact

Heeft u interesse in het boeken van Skyframes of heeft u andere vragen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen!

Naam

Email

Telefoon

Uw bericht

U kunt ook contact met ons opnemen via: info@skyframes.nl

Berend Jan van Meerten: +316 14759703

Wichert Kooloos: +31 6 47 93 45 38

 

 

Skyframes B.V., Rotterdamseweg 183C, 2629 HD Delft.
Rabobank 15.47.89.763, KvK Haaglanden nr. 59815949.

 

terms and conditions